zondag 6 februari 2011

Lastige spaties

Wel eens productverpakkingen grondig gelezen? Reclamefolders? Daar vind je de meest hilarische teksten. Zo heeft een bakproductengigant het over ‘gebak mixen’. Als je écht zou doen wat er staat, dan gooi je je slagroom- of appeltaart in je keukenmachine en mixen maar. Hoogste stand, geeft de meeste rommel. Binnen een paar seconden is de taart onherkenbaar veranderd. Qua uiterlijk. Diezelfde bakproductengigant heeft het over ‘gebak specialiteiten’. Goed lezen, ook hier klopt iets niet.


Voor de oosterse specialiteiten die uit onze keuken komen, gebruiken wij wel eens mie. Dat is fijn. Ook volgens de verpakking. Daar staat namelijk ‘Fijne mie nestjes’. Twee spaties teveel. Grappig, dat de nestjes van mie het zo fijn hebben met elkaar. Maar ze heten toch echt fijnemienestjes.


En een grote supermarkt heeft wel een heel leuke actie bedacht: Geitenkaas plakken. Leuk! Er staat niet bij waar je ze op moet plakken, misschien dat je dat in de winkel te weten komt. En, dan zeg ik niets over de oude en nieuwe prijs...
Lastig hé?! Die spaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten